ТИ — Анђелко Заблаћански — Поезија

ТИ



andjelko zablacanski ti zbirka ptica na prozoruТи си
И оно што ниси
Чедна а жудна
У сновима
Разуздана
Као освит дана
У жељама
Зауздана
Болиш као рана
Нежна, тиха
Као речи из стиха
А опет, попут олује
Срце полети
А све одболује
Јер ти си
И оно што ниси
Обична и необична
Нечија
Ничија
А своја лична.

Из збирке Птица на прозору (2007)

9 коментара:

  1. Ova pesma mi se baš dopala.Poznajem mnogo žena kojima bi se mogla posvetiti ova pesma-jer,svaka je žena posebna,svačija i ničija.Lepo.

    ОдговориИзбриши
  2. Кажу, добро написана љубавна песма је ако свака жена док је чита, мисли да је баш њој посвећена.
    Значи, ово је добро написан песма, судећи по коментару. Хвала.

    ОдговориИзбриши
  3. Jedna od prvih pesama koje sam pročitala. Odlično napisana pesma. Ne verujem da ima žene u kojoj se neće javiti i posesivnost da je to baš "njena" pesma. Zbog ove pesme sam počela da čitam i ostale.

    ОдговориИзбриши
  4. Andjelko ubijas sa tvojim pesmama... pravo u srce...prelepe pesme pises sve bolja od bolje a ovako moze samo neko da pise ko ima neznu romanticnu divnu...dusu...:)))

    ОдговориИзбриши
  5. Samo posebni pišu ovakve pesme...odabrani da veličaju lepotu žene,njenu sveprisutnost i neophodnost...prisutna bol je veliča u njenoj daljini i neuhvatljivosti,s tim što je pesnik pušta da slobodno leti...ovo je pesma posvećena jednoj lepoj golubici!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Можда је тако. Можда је то постојана жена несвесна до краја своје снаге. Жена вођа из сенке, жена која све уме и ништа не уме, која све може, а није свесна шта може, жена која све покреће, а мисли да је нормално да при томе сву "славу" узме неко други... Жена као ослонац свима, а у ствари убеђена да је њој потребна подршка... Итд, итд...

      Избриши