ПАР — Анђелко Заблаћански — Поезија

ПАР



Над празним папиром сенка
Просула мастилом светлост

Њено име

Поглед у стиху без риме
На усни скривена смелост

Љубав човека

У сваком слову немирна река
Растаче ноћ далеку

Жена снева

Усред тмине сунце изгрева
Тек једном у људском веку

Љубав човека

2 коментара:

  1. Najbolji savremeni pesniče srpske ljubavne, a i poezije u opšte, šta reći a ne oskrnaviti lepotu i snagu tvog stvaralaštva. Veoma sam srećna i ponosna što sam imala časta da sa tobom razgovaram, malo se družim i delimično upoznam te. Želim ti zaista puno uspeha u tvom stvaralaštvu, a mora ga biti, jer sve što radiš, radiš iskreno, ti nikad ne varaš i to čitaoci prepozanju i vole.
    Neka se stide svi oni koji nešto znače u Srpskoj kulturi i književnosti, što ovakva umetonost nije adekvatno primećana od strane šire javnosti, a i adekvatno nagrađena.
    Znam ja kolika je tvoja ljubav prema poeziji upšte, vidi se to po tvojim kvalitetnim i veoma vrednim sajtovima, znam i da poeš ne zato da bi bio plaćen i ne po naruđžbi, već onda kada duša oseti potrebu za tim, ali svejedno valjda bi neko iz sveta kulture trebao to i da nagradi. Moje duboko poštovanje i naklon za tvoj rad i stvaralaštvo.
    Puno sreće na privatnom i profesionalnom planu ti želim. Njasrdačnije te pozdravljam.
    Ana Senkjevič

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Искрено се захваљујем на дивном коментару. Надам се да ће некад, неко и од тих клановских, српских културних и књижевних посленика видети бар овај коментар, а онда и део мог поетског стваралаштва.

      Избриши